So I just nak tempek gambar Nasi Mandy yg menjadi kefeveretan I dan Zuzu n Yaya... Amet tu dia cakap dia "tak berapa minat" tapi yang I musykil, kalau I makan 2 pinggan, dia makan 3 pinggan. Hmmm..... *thinking*
Mandy ni selalunya ada 2 jenis : Dajaj Mandy (Ayam), or Laham Mandy (Daging).
Tapi selalunya kat sini kalau sebut laham = daging kambing. Bukan daging lembu.
I pun tak pasti sama ada Mandy dgn Khabsa tu guna resepi yg sama. Tapi rasa dan cara hidangan mmg lebih kurang sama jek.
And kat sini mmg nasiknya diserve "kering" jek, maksudnya takde kuah2 gulai or samabl tumis or kuah kicap. Yang ada disertakan bersama ialah sebijik cili, sepotong bawang besar, dan sos tomato. Kadang2 ada yg bagi sikit sayuran mentah mcm kobis or daun apa entah, or jeruk timun + carrot.


Ada banyak lagi makanan Arab yg I dah try tapi mcm tak pernah teringat nk ambik gambar pulak. Contohnya Shawarma tu, dah taktau berapa puluh bijik beli tapi tak pernah pun ambik gambar. Maybe sbb it's too tempting asyik ingat nk masuk mulut je. Sekian.